En superdeilig vinterdessert, og du savner overhodet ikke sukkeret. Dadlene og kokossukker gir en herlig karamellisert og litt krydret smak som kler de syrlige eplene.
Til 6–8 personer
200 g myke, steinfrie dadler 125 g mykt smør 75 g kokossukker 150 g hakkede valnøtter ca. 125 g speltmel 1 strøken ts malt kanel frøene av 1/2 vaniljestang, kan sløyfes 6–7 mellomstore epler |
SLIK GJØR DU:
- Hakk dadlene fint.
- Bruk hendene og elt dadlene sammen med de andre ingrediensene – bortsett fra eplene – til en kornete deig.
- Deigen skal bare blandes lett sammen, den skal ikke klemmes eller eltes for mye.
- Skjær eplene i fire, og del båtene i to på tvers.
- Legg halvparten av eplebitene i et ildfast fat med bakepapir i bunnen.
- Smuldre halvparten av deigen over og legg resten av eplene over.
- Fordel resten av deigen på toppen. La gjerne noen eplebiter stikke opp her og der.
- Stek smuldrepaien i 30–35 minutter ved 180 grader.
- Hold et lite øye med den. Hvis overflaten begynner å bli for mørk, dekker du den med aluminiumsfolie de siste minuttene.
- Server paien lun med litt vispet krem eller en skje Skyr.
Stats read:
1
Stats like:
0