CUPCAKES 24/7

Ferske cupcakes fra minibank? Klart de har i USA!

– Jeg fikk idéen til å lage en automatisk cupcakemaskin etter å ha fått cupcake-cravings en sen natt mens jeg var gravid med min andre sønn, forteller innehaveren av Sprinkles Cupcakes, Candace Nelson.

Selv som grunnlegger av et eget cupcake-bakeri kunne hun ikke få tak i ferske cupcakes på den tiden av døgnet.

– Jeg tenkte at det måtte finnes en måte å få til det på, og dermed var idéen til en cupcakeminibank født, forteller Nelson, som også er kjent som dommer i TV-programmet Cupcakekrigen.

Sprinkles Cupcakes
Verdens første cupcakebakeri, bejublet av Hollywood-kjendisene. Åpnet i Beverly Hills i 2005 av Candace Nelson og mannen Charles. Har nå 14 utsalgssteder over hele USA, samt seks cupcakeminibanker. Flere er underveis. De har også utsalg fra en egen cupcakebil og selger cupcakemikser på Williams-Sonoma-butikker i hele USA og Canada. Sprinkles har også egne iskremer og cookies. Sprinkles sine cupcakes er en moderne variant av den amerikanske klassikeren og kjennetegnes av den karakteristiske moderne rundingen på toppen av hver kake.

For to år siden åpnet den første cupcakeminibanken i Beverly Hills, til stor interesse fra hele verden.

Alltid ferskt

– Alle, fra Jay Leno til Wolf Blitzer, snakket om vår 24-timers cupcaketilgang, og vi hadde konstant kø nedover gata. Interessen har fortsatt ved hver eneste cupcakeminibank vi har startet siden, forteller visemarkedssjef Nicole Schwartz, og sier at de har mottatt tusenvis av mail fra kunder som ønsker at de skal åpne utsalg i deres by.

Så langt har det kommet til fem nye utsalg, nå senest i New York, og flere er underveis. Ingenting tyder på at cupcakeinteressen er dalende, for hver dag selger hver minibank i snitt 1000 lekre små kaker hver.

– Cupcakeene er de samme som vi selger i bakeriene hver dag. Vi fyller opp minibankene gjennom hele dagen med ferske cupcakes, siden de er best om de spises innen et døgn etter de er laget, forteller Schwartz. Dette betyr at de fyller på minibankene tre til fem ganger om dagen. 

Mange varianter

Minibankene har plass til 760 cupcakes på en gang, med 20 forskjellige smaker, fra cubansk kaffe til kanel og sukker. Den aller mest populære er red velvet. En cupcake koster vel 25 kroner, og man kan også kjøpe kjøpe to spesiallagde minicupcakes til hunden for 30 kroner.

Cupcakeminibanker

Atlanta: Lenox Square, 3393 Peachtree Road

Beverly Hills: 9635 South Santa Monica Boulevard

Chicago: 50 East Walton Street

Dallas: Plaza at Preston Center, 4020 Villanova Drive

Las Vegas: The LINQ 3545, South Las Vegas Boulevard

New York: 780 Lexington Avenue

Kommer snart til: Washington DC (Georgetown) California (Glendale), California (Palo Alto) og Arizona (Scotsdale).

Det tok Candace Nelson og mannen ett år å designe og bygge innretningen. Ikke bare skulle den holde flere hundre cupcakes, men den skulle også sørge for at de delikate kakene ikke ble ødelagte.

– Våre cupcakes er skjøre små skapninger med smørbaserte frostinger. Det betyr at én feil bevegelse mens den transporteres gjennom maskinen til -kunden vil ødelegge den, sier Schwartz, og forteller at det ble utviklet en robotarm med en sugemekanisme for å suge opp kakeboksen med cupcaken og forsiktig sette den i «uttaksboksen» for minibanken.

Dermed kan både søtsugne gravide og alle andre få tilfredsstilt cupcakebehovet sitt 24/7, i USA vel å merke.

Bak dine egne muffins!

Stats read: 
80
Stats like: 
0