5 – 20 stk. avhengig av størrelsen på formene
Kjeksbunn
100 g havrekjeks 50 g smør, smeltet |
Bringebærpure
100 g friske eller frosne bringebær ca. 20 g sukker |
Ostekrem
300 g kremost, romtemperert 100 g sukker Ørlite salt ½ ts ekte vaniljesukker 2 små egg, romtempererte Evt. 1 ss limesaft |
SLIK GJØR DU:
Kjeksbunn
- Sett ovnen på 170 grader.
- Kjør kjeksen til fine smuler og rør det med smeltet smør.
- Klem et tynt lag ned i hver form, gjerne konfektformer, men muffinsformer funker også.
- Stek bunnene i 5 minutter så de får satt seg.
Bringebærpure
- Kjør bringebær og sukker glatt i blender.
- Sukkermengden er avhengig av hvor søte bærene er.
- Press evt. pureen gjennom en sil for å fjerne kjernene.
Ostekrem
- Visp kremosten luftig.
- Tilsett sukker og kjør det glatt.
- Rør inn vaniljesukker og ørlite salt.
- Visp eggene godt inn, ett av gangen.
- Smak evt. til med limesaft.
Montering
- Fyll formene nesten fulle med ostekrem.
- Drypp bringebærpuré over, og bruk en kakenål eller et tynt grillspyd til å røre pureen ut i et fint mønster.
- Stek de små kakene i 15–22 minutter, avhengig av størrelsen på formene.
- Ostekremen skal bli gyllen, men ikke lysebrun.
- Sett dem kjølig i minst 4 timer før servering.
Stats read:
293
Stats like:
3